maanantaina, maaliskuuta 11

Maanantain ajatustenjuoksu

Treeniohjelmaa metsästämässä

Treeniohjelman vaihto olisi taas edessä, kun 5-jakoisella on tahkottu viimeiset kolme kuukautta, jakohan on/oli:
1. Rinta ja Hauis
2. Selkä ja Epäkkäät
3. Etureidet ja Vatsat
4. Olkapäät ja Ojentajat
5. Takareidet ja Pohkeet

Tämä oli ensimmäinen 5-jakoinen treeniohjelma allekirjoittaneelle, volyymi tuntui alussa aika tappavalta, esimerkiksi etureisiä piti hinkata noin 25 sarjaa! No, reisien jakaminen eri päiville toimi sen verran hyvin ettei inbodymasiina enää valittannut ylä- ja alakropan balanssista.. Volyymijumppailu tuntui sen verran mielekkäältä ja toimivalta että ehdottomasti tällä linjalla jatketaan seuraava pari kuukautta! Nälkä kasvaa syödessä, ja haluankin kokeilla vielä spesiaalimpaa settiä. Utti "Hulkki" Hietala on juuri sopivasti skriivaillut treeniohjelmista fastin sivuille. Itse olen veivannut punttia 1-jakosesta aina 5-jakoiseen, joten minuä lähinnä kiinnostivat kaksi alla olevaa artikkelia:

6-jakoiset ohjelmat
Hybridi- eli yhdistelmäjaot

6-jakoinen olisi aika selvä jatkumo tässä omassa volyympijumppailussa, koska treenasin 4-jakoisella ennen nykyistä ohjelmaan. Haluan ehdottomasti treenata etu- ja takareidet erikseen, kuuden treenipäivän vetäminen putkeen jo itsessään kuulostaa niin suurelta haastelta, että pitäähän tuokin kokea! Moni on varmaan sitä mieltä ettei naturaalille sovi volyymijumppailu , liikaa sarjoja, liian vähän lepoa ja päläv*tunpälä... Toki, naturaalilla tulee rajat vastaan nopeammin, mutta ei se nyt estä kokeilemasta tai tee 6-jakoisesta toimimatonta treeniohjelmaa... Olen aina treenannut liian tiheään tahtiin (en ole ikinä sitonut treenejä tiettyyn päiviin) ja volyymi on aina ollut yläkanttiin, mikä on hyvin toiminut tähän asti. Aina voi jälkiviisastella ja pohtia "MITÄ JOS..." Jossittelu ei vie hommaa yhtään eteenpäin, vanha malli on toiminut sen verran hyvin että siinä pysytään siihen asti kunnes toisin määrätään. ;)

Hybridijako olisi myös erittäin kiinnostava vaihtoehto, haluaisin treenata rintaa tai selkää enemmän suhteessa muuhun kroppaan, koen että edellämainitut lihasryhmät on snadisti jäljessä... Taitaa kuitenkin olla sen verran spesiaalia settiä etten vielä ala tekemään hybridijakoista treeniohjelmaa, koska oma tietotaito ei siihen riitä..

 Taidan päätyä tähän 6-jakoiseen:














Lottoarvonta ja päivän jumppendaali

Tällä kertaa lottokone, vaaka antoi dieetin alimman päiväpainon 106,2 kilua. Muistaakseni olen tehnyt yhden aerobisen kahden viikon sisällä, koulu- ja salimatkat olen kulkenut autolla, kun pyörä sanoi sopimuksensa väliaikaisesti irti. Hiilihydraatteilla tosin ei tällä hetkellä juhlita, isoin hiilarijytky tulee illalla syötävästä banaani + 200g raejuusto -kombosta... Hiilareita on tehnyt aika ISOSTI mieli, mutta tankkauspäivä lähenee päivä päivältä, joten pää kylmänä ilman lipsumisia on taitettava matkaa.

11.03.2013 Rinta (+kädet)
(Kolmas rintatreeni kymmenen päivän sisään, jospa se ottaisi itseensä pari grammaa!?)

1. Vinopenkki käsipainoilla
11x40kg
8x45kg PR
6x50kg PR, aika isot jytkyt ne oli
10x40kg

2. Penkkipunnerrus vipuvarsilaitteessa
8x80kg
6x90kg PR
6x80kg
8x70kg > 8x50kg

3. Smith-vinopenkki, tuttuun tapaan reipasta pumppailua ilman kyynärpäiden lukottelua ylhäällä.
12x80kg
10x90kg
9x100kg
6x100kg
11x80kg, stoppi alhaalla
10x80kg, stoppi alhaalla

4. Flyessit rinnalle vinopenkissä
3x15x15kg, alle minuutin tauoilla

5. Ristikkäistalja rinnalle
16x27,5kg,

Tein ekstrana hieman käsiä, hauiksille tein Arnoldin kaksykkösen seisten ja scotissa kulmatangolla, Mika Nyyssölän 20-toiston hauiskääntösetin (10t samaan tahtiin, 10t vuorotahtiin) käsipainoilla. Ojentajille kaksi sarjaa ojentajapunnerrusta niskan takaa ja  2x pushdownia taljassa.

Hieman nihkeä treeni kuten etukäteen osasin odottaa, oli ihan selvä ettei rintafileet olleet palautuneet edellisistä treeneistä. Sarjoissa tuli aika nopeasti seinä vastaan jonka jälkeen ei saanut toiston toistoa vaikka yritti rest-pausella paikkalla voiman puutetta.

Seuraavan tankkauksen (aamupalan) menyy!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti