perjantaina, syyskuuta 1

RAUDANLUJAT treenivarusteet

Yritän sisällyttää näihin blogipostauksiin myös muutakin sisältöä kuin treenien kirjaamisen ylös. Tällä kertaa ajattelin listata käytössäni olevat salivarusteet.


BT-KUULOKKEET, AEG KH 4230





















Ruuhka-aikoina olen tyytynyt kuuntelemaan sitä mitä kuntosalin kaiuttimista soi ja hiljaisina aikoina olen pistänyt omat musiikit soimaan puhelimestani.

Viime viikolla törmäsin Prismassa kohtuu hyvään tarjoukseen, kun 50e kuulokkeet olivat 30 eurolla myynnissä. Eivät ole laadultaan kummoiset mm. kuulokkeen napit ovat nitkuvaa mallia ja ovat myös malliltaan sellaiset että usein tulee painettua väärin. Kuulokkeet pysyvät yllättävän hyvin päässä jo testatessa Prismassa, jonka takia uskaltauduin ostamaan nämä. Oman käyttööni ovat riittävät, sillä olen hukannut lukemattomat nappikuulokkeet ja tietokoneisiin liitettäviä kuulokkeita/headsetteja on hajonnut käytössäni useammat.. Jos nämä säilyvät toimintakunnossa kohtuullisen ajan, niin tulevaisuudessa voisin ostaa tyyriimmät.

TSYMITIME -treenimusiikkisoittolistani spotifyssa


















RANNESITEET, GASP BRANH 18" WRIST WRAP












Tunsin jo teini-iässä että kovimmissa penkkisarjoissa ranteet olivat kovilla ja kipuilivat aika-ajoin. Terävänä poikana otin isoista pojista mallia, jotka sitoivat ranteensa ja tilasinkin itselleni rannesiteet. Ensimmäiset rannesiteeni taisivat olla kalliit Titan -merkkiset rannesiteet, niiden jälkeen gaspin normimallin ja viimeisimpänä olen käyttänyt näitä. Tätä nykyistä paria olen käyttänyt vuoden 2013 huhtikuusta lähtien, joten yhteistä matkaa on takana jo lähes 4,5 vuotta ja ovat nykykunnoltaan hyvät.

Iso suositus tälle mallille, ovat olleet omassa käytössäni pitkäkestoisimmat. Se on itestä kiinni jos näillä ei saa ranteita sidottua riittävän kireälle. Suosittelen rannesiteitä käyttämään jos yhtään tuntuu että ranteet taipuvat/pettävät alta tai kipuilevat. Ranteet kyllä saavat rasitusta ihan riittävästi vaikka rannesiteitä käyttäisi.

Nopealla googletuksella halvimmillaan PPS-shopista 24,90 eur.
PPS-SHOP | GASP BRANCH 18" WRIST WRAP


VETOREMMIT, TAFFER PRO LIFTING GRIPS














Haaveilin tämän mallin vetoremmeistä jo silloin kun Versa Grippsin vetoremmit rantautuivat Suomen markkinoille  muutama vuosi sitten. Versa Grippsit jäivät ostamatta, koska olen pihi ja olin sitä mieltä että ei ole mies eikä mikään, jos ei rauta ei pysy näpeissä. Tämän vuoden heinäkuussa kerroin kihlatulleni syntymäpäivälahjatoiveitani ja hän toteutti HALVIMMAN(!!) lahjatoiveeni ja tilasi minulle nämä.

Ja ovat olleet muuten perkeleen hyvät. Selkätreenit ovat laadullisesti parantuneet roimasti, kun ei tarvitse jättää sarjoja kesken sormien pidon puutteen vuoksi. Olen myös käyttänyt paljon olkapäätreenissä ja hieman jopa hauistreeneissä.

Suosittelen juuri Tafferin vetoremmejä, koska Taffer on suomalainen firma ja nämä ovat suomalaista materiaalia ja suomalaista käsityötä, joten ei ihan kiinan tusinakamaa. Taffer markkinoi että nämä olisivat maailman parhaimmat vetoremmit, ja enkä epäile etteivätkö voisivat olla. Remmien rullausosa on todella hyvää materiaalia pidon suhteen, jotein usein kierrän rullausosan tankoon kiinni, koska siitä on mielyttävämpi pitää kiinni kuin sileästä/liian karheasta tangosta.

Iso suositus juuri näille Tafferin vetoremmeille ja ylipäätään vetoremmien käyttöön, kun niiden käytölle on tarve pidon loppuessa.


TAFFERin kotisivutt
TAFFER youtube-kanava

Katselusuositus
Treenivarusteet | Vertti Harjuniemi | Taffer


OLYMPIA-REMMIT




















Tämä pari on ensimmäinen ja luultavasti viimeiset omistamani olympia-remmit. Näitä olen käyttänyt erittäin säästeliäästi vuosien varrella lähes ainoastaan kovimpiin maastavetosarjoihin. Ovat omaan makuuni liian epäkäytännölliset/hitaat käyttää, että näitä tulisi käytettyä esimerkiksi säännöllisesti selkätreeneissä. Tafferin vetoremmit ajavat saman asian paljon käytänöllisemmin.

Nämä kyllä saa rullattua niin tiukalle ettei puristaa tangosta juuri ollenkaan, mutta kuinka useasti on tarve sille? No ei juuri koskaan, joten ei jatkoon.


TREENIKENGÄT, LONSDALE paini/nyrkkeilykengät












Liian monta vuotta käytin sisäpelikenkiä ja muita vastaavia välttäviä tossuja treenikenkinä. Nämä ovat olleet käytössäni useamman vuoden ja maksoivat muistakseni 60-80 euroa, joten ovat maksaneet itsensä takaisin. Välillä haaveillen "kunnon" voimanostokengistä, mutta nämä ovat malliltaan ihan jepat (matala pohja, kantapää korotettu), joten mitä luultavimmin treenaan nämä ensin puhki ennen kuin hankin uudet.

Lukusuositus treenikenkiin liittyen:
Utti "Hulkki" Hietalan artikkelisarja treenikengistä.
Kunnon treenikengät osa 1
Kunnon treenikengät osa 2

Ikinä en ole käyttänyt vyötä, ehkä sitten joskus!

----

30.8 Jalat


Suunnittelin etukäteen että teen nopean, simppelin ja polviystävällisen setin.

Aloitan 95% jalkatreenit koukistellen ja ojennellen jalkoja superina, mutta tällä kertaa olivat varattuina, joten päätin että alotietaan sitten ihan kevyesti pumppaillen.






















1. Jalkaprässi
20x10kg,20kg,30kg,40kg,50kg,60kg,70kg,80kg,90kg,100kg
10x110kg, 10x120kg, 10x130kg, 10x140, 7x150kg

Ideana/haavena oli päästä 10x200kg asti ja siitä kutosilla jatkaa ylöspäin, mutta tällä kertaa jäin todella kauas alkuperäisestä ideasta. Oikea polvi, joka on ollut ongelmallinen oikeastaan 1,5 vuotta oli aralla tuulella. Ei kipuillut kivuliaasti, mutta tuntui kuitenkin siltä että fiksumpi että jätän sarjan kesken jo tuolla 150 kilolla.

Kyllähän tuolla jo pumppi tuli, kun 257 toistoa tuli todella lyhyen ajan sisään. Tauot olivat hyvin pitkälti kelkan lastauksen kestoisia..























2a. Reidenojennus matrix-merkkisessä laitteessa 4x15, precorin reidenojennus 4x15x27,5kg

2b. Reidenkoukistus maaten 8x10x15kg

Matrixin reidenojennus on ollut jo hyvän tovin kuntosalin laitekannassa, mutta en ollut ennen tätä treeniä kyseistä laitetta kokeillut.. Mitään en ole menettänyt, sillä en tykännyt.

Kello jo oli niin paljon että oli aika lähteä. Tällä kertaa vatsat ja pohkeet jäivät tekemättä.

Voi kun saisi reisistä otettua enemmän irti, mutta kun polvi hyydyttää menon, heti kun on lastia. Tällä hetkellä vaikuttaisi että precorin kyykkymasiina väärinpäin tehtynä olisi allekirjoittaneelle polviystävällisin vaihtoehto.























Tässä maisemia viimiseltä kilometriltä kotimatkalla. Asutaan Kaisaniemenkadun päässä.. Piti ladata puhelimeen flashlight -appi että sai valoa.


31.8 Rinta ja olkapäät

1a. Pullover ristitaljassa 3x15
1b. Takaviparit maaten  3x15x6kg

Takaolilla olen tykännyt aloittaa olkapääjumpat.

2. Penkkipunnerrus tangolla
20x30kg,40kg,50kg,60kg,70kg,80kg, 10x90kg, 8x100kg

Todella väsynyttä ja jumista touhua. Todella hankala tehdä sarjoja, kun tanko ei mene kuin kiskoilla vaan elää koko ajan. 

3. Ristikkäistalja rinnalle
2x 4x10 (= neljä kymppiä perä jälkeen 20sec, 10 sec ja 5 sec tauoilla)
- SST-tyylillä pitkästä aikaa. Kova pumppi.

4a. Vipunostot sivulle seisten 4x15x10kg
4b.Pystysoutu kulmatangolla seisten 4x17,5kg
4c. Etuvipari levypainolla 10x10kg

Siitä melkonen olkapääralli ilman tauon taukoa. Ei jaksanut tämän kummempaa.

Loppuun ilman taukoja nousu
Vipunostot sivulle seisten 6x10kg, 6x12,5kg, 6x15kg, 6x17,5kg 6x20kg

Tää oli taas näitä treenejä, paperilla ei kummoinen, mutta käytännössä tuntumaltaan todella jees.

1.9

Olin ajatellut että vielä selkäreeni ja sitten lepiä, mutta parempi puolisko aamusta yöhön töissä, niin ei pysty salille karkaamaan. Tänään oli dieetin alin aamupaino, mutta painonpudotuksesta ensi kerralla lissää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti