torstaina, tammikuuta 30

Blogin 100. päivitys - Vuosi 2014!

Alkukevennys

SILMIÄNI USKO EN, KUN UTTI TEKI SEN:




















------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ps. Terkkuja Utille, eiköhän äijän huumori vielä tähän riitä. :D

Vuosi 2014 - Tähän astisen treeniurani tärkein vuosi

Kisaaminen
Löin lukkoon voimanostossa kisaamisen lokakuun loppupuolella, kun 19.10.2013 otin 170 kilolla aika nätin ykkösen salilla. Ajattelin ettei tämä 170kg raakapenkki voi kovin paska olla raakapenkiksi, selailin voimanostoliiton erinäiset tilastot läpi ja totesin ettei ollenkaan huono! Kun 170kg saa pukattua ylös kisoissa M23 -105kg sarjaan, ei varmasti viimeiseksi jää! Viime vuoden puolella penkki kulki hyvin joulukuuhun asti, joulukuun sairastelun jälkeen penkkailu ei ole sujunut ollenkaan mm. paras sarja tälle vuodelle on vaivainen 5x140kg... Tämä vuosi on lähtenyt niin heikosti käyntiin että muutin alkuperäisiä suunnitelmia siten että ensimmäinen kisa olisikin huhtikuussa maaliskuun sijaan.  Näillä näkymin ensimmäinen kisani olisi 12.4 Muhoksella lajeina maastaveto ja penkki! Vähän rennompi salikisa, missä ei vaadita teknisesti kaikkia juttuja mitä lisenssikisoissa vaadittaisiin. Jos tuo kisa menee mukavasti ja homma maistuu, niin lunastan voimanostoliiton lisenssin, yritän ottaa pari kisaa ennen elokuun kaikkien sarjojen klassisen penkkipunnerruksen sm-kisoja, jotka pidetään 15-16.8 Lopissa. Sieltä lähden hakemaan sm-mitalia, jos penkkiennätykseni olisi 10kg enemmän, sanoisin että sm-kultaa.. Mielessäni lähden aina voittamaan, oli se sitten käytännössä ja paperilla mahdotonta, sylettää lukea haastattelu, kun joku suomalainen huippu-urhelija lähtee tekemään esim. olympialaisiin parhaansa.. Anteeksi mitä? Minun päähäni ei mahdu tuollainen ajattelumalli ollenkaan!

Vaikka voimanostossa olisi tarkoitus kilpailla, niin silti ykkösprioriteettinä pysyy lihaksen kasvattelu. Yritän jatkaa mave-, kyykky- ja penkkitulosten parantelua, kuten ennenkin... Saas nähdä yritänkö lähteä hermottelemaan edes sm-kisoihin, kai se on PAKKO? Jos tarkkoja ollaan, niin raakapenkissä ja maastanostossa lähden kisaamaan, ihan puhtaat voimanostokisat taitavat olla, niin utopiaa kyykyn osalta että kaikessa hiljaisuudessa yritän hinata sitä kohti järkevää tulostasoa. Uskon että maastavedossa minulla on "sanani sanottavana", olen yltiöoptimisti sen suhteen kuinka hyvin saan tuon maastavedon kulkemaan!

Pakkiksella kyllä ilmestyy pilvin pimein äärettömän kovia nuoria janttereita, joten ehkä parempi pysyä poissa kisoista, mutta onneksi ovat ainoastaan hyviä kyykkäämään ja mavettelemaan! :D

Diettaaminen
Tammikuun ajan nostin painoa pari kiloa, aika harkittu bulkki, vaikka eihän näin läskinä sikana pitäisi bulkata.. Halusin esim. viime viikon treeneistä kaiken irti, harvoin Savolainen vetää etureisitreeniä tai Utti takareisitreenin. Uskon siihen että mitä kovempaa lihasta kuritetaan, sitä enemmän se tykkää kasvaa... :) Sanoi sitten tiede tai taide mitä tahansa.

Olen miettinyt että kun tänä vuonna olen luvannut onnistua tässä lajissa, että pitäiskö yrittää sm-kisoihin -95kg sarjaan?? Kaikki on auki elokuuhun asti, mutta kyllä tässä nyt aletaan pudottamaan painoa, katsotaan miten uusin fiksuin opin homma lähtee pyörimään..

Treenaaminen
Selkää treenataan jatkossakin isolla antaumuksella mahdollisimman paljon, mutta puhtaammin mm. alatalja Jerryn opeilla paukkuu todella kovaa selkään keskitetysti! Nykyisessä 2+3 -jaossa haluaisin pysyä, olen miettinyt pientä viilaamista, mutta katsellaan nyt mitä keksitään.. Ei tässä nyt varmaan aleta treenaamista uudelleen keksimään, koska Utin seminaari toi varmistusta siihen että en ihan päin helvettiä asioita tee.. (itseasiassa aika hyvin) Maveen, penkkiin ja varsinkin kyykkyyn lissee levyi ja parempaa tekniikkaa! Kovempaa pitäisi treenata kuin ennen, sehän on nyt sanomattakin selvää!

Jos jotain tulostavotteita pitäisi listata, niin 190kg salipenkki ja 180kg kisapenkki, mavesta saisi tulla ylös 280kg (mieluusti enemmänkin). Kyykky???? No jos edes +200kg ? Kyykyn pitää lähteä samanlaiseen nousukiitoon kuin kantoraketin. :D Kyykky tässä eniten jännittää(?), niin vähän tehny vapaalla tangolla, etten osaa sanoa että tuleeko touhusta yhtään mitään tai onko toivoa...

Toivotaan parasta, pelätään pahinta


Syöminen
Tällä hetkellä majailen Lapin karuilla mailla vanhempien luona omalla lomalla, mutta täältä kun pääsen kämpille ja normiarkea pyörittämään, niin heti maanantaina pistetään makrot ja kalorit ajatuksen kanssa kuntoon, ennakolta jo tiedän että proteiinia tulee tiputtaa n. 120-150g että päästään oikeille tasoille eli 2-2,5g per rasvaton painokilo. Hiilareita suattaapi tulla jopa lissää! Ostinpa jopa ruokapuntarin ja kippoja, alkaisko vihdoinkin eväiden kantelu kouluun? Katsellaan, mutta tänä vuonna tehdään asioita enemmän oikein kuin viime vuonna... Puhtaammin, säännöllisemmin, tarkemmin. Säännöllisyyden kanssa tulee vaikeuksia, koska joskus herätään aamuseiskalta ja työviikonloppuna yhdeltä/kahdelta päivällä!

Nyt myös alkaa hifistely lisäravinteiden suhteen, treenijuomaan lisätään ainakin maltoa. Kreatiinin käytön aloitan 3-4v tauon jälkeen ja myös glutamiini kuuluu jatkossa arsenaaliin. Nyt laadukkaampaa heraa kurkusta alas eli hydrolisoitua ja palkkariinkiin hiilareita monen monen vuoden tauon jälkeen! NYT JOS EI ALA TANGOT TAIPUMAAN KILOISTA, NIIN EI KOSKAAN! :)

ENÄÄ VAIN...

SANOISTA TEKOIHIN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti