torstaina, tammikuuta 2

Päättötodistus 2013

Piti oikein nopeasti selailla omia blogipäivityksiä, että mitäköhän sitä onkaan tullut duunattua salilla ja sen ulkopuolella... Facepalmia facepalmin perään, asioita on tehty päin persettä, vieläkin on ihan jumalattomasti petrattavaa, mutta vähitellen olen oppinut kantapään kautta perusasioita. Jos ei hävettäisi tai nolottaisi, niin mitäähän en olisi kuluneena vuotena oppinut! Eteenpäin on menty kaikilla tasoilla, silti on ihan jäätävästi parannettavaa kaikilla osa-alueilla, ja sehän tässä onkin kaikkein parasta...

AINA OPPII JOTAKIN UUTTA

Huolimatta siitä että tiedostan omat virheeni, niin leuka ei missään nimessä tipu rintaan, edellisenä vuosina on räpelletty moninkertaisesti huonommin. Tämä oli varmasti paras treenivuosi kaikilla mittareilla, siitä ei pääse yli eikä ympäri. 













PÄÄTTÖTODISTUS 2013
(arvosteluasteikko 1-5)

TREENI YLEISESTI 3/5
Valehtelisin tietoisesti jos väittäisin että perkeleen kovaa treenattiin, annoin aina kaikkeni jokaikinen kerta. Hiljalleen olen oppinut treenaamaan kovempaa, etsimään omat oikeat rajat, mihin oikeasti pystyn kun annan kaikkeni. Mieleeni tulee paljon hyviä treenejä, joissa päästiin lähelle omaa ultimaattista maksimia, mihin tällä päällä ja kropalla pystyy. Väittäisin että kipu ei ole ikinä ollut ongelma vaan asenne, "kyllä tämä on tarpeeksi kovaa treenaamista" -tyyppinen ajattelu. MITÄ KOVEMPAA SITÄ PAREMPI. Jokaisessa sarjassa pitää raudan painaa, joka sarjan jälkeen pitäis haukkoa happea ja ehkä vähän huonoa oloa pukata. 

Treenikaverin löytäminen on parantanut treenien tasoa, huononakin päivänä se vittumainen mulkvisti egoisti paukuttaa päätään juuri sen verran, että on pakko yrittää, vaikka tuntuisi siltä että eihän tästä taaskaan tule yhtään mitään. Parasta on kyllä käyttää treenikaveria koe-eläimenä, eli laittaaa tekemään jotain ihan sairasta paskaa. Onhan se mukava naureskella paskasesti, kun toinen henkihievärissä yrittää pyristellä painovoimaa vastaan. Välillä tuntuu että itse saa kokea saman paskan, vähintään yhtään kovaa. :D

ps. Haista paska Mr. P, kun täältä kotidun niin jatketaan toisillemme vittuilemista salin puolella. Helpolla et tule pääsemään paskahousu!

TREENIOHJELMAT, edelliset 2,5/5 & nykyinen 4/5
Tuli käytyä läpi 2-, 3-, 4-, 5- ja 6-jakoiset treeniohjelmat, joillakin homma toimi ja joillakin poljettiin paikallaan. Uskoni volyymiin vahvistui, volyymi on tie onneen, se ei kuitenkaan tarkoita sitä että intensiteetin voisi pudottaa pohjalukemille ja jauhaa löysin rantein tuhat toistoa jokaisessa treenissä. En tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta eiköhän pysytä näissä 5/6 ja muissa häröjaoissa.

Nykyisellä treeniohjelmalla on erittäin mukava jauhaa eteenpäin, treeneissä on todella paljon vaihtelevuutta, ihan vain voima- ja volyymijumppien välillä. Siihen kun ynnätään se että oman mielen mukaan päätän treeniliikkeet jokaiseen treenin erikseen ja erikoistekniikoita ripottelen treeniin oman maun mukaan, niin ei voi valittaa. 

LEPO 4/5
Olen laiska kotihiiri, en todellakaan koe että pitää keretä joka paikkaan tai että aina pitää olla menossa. Nukun vähintään kahdeksan tuntia, useinmiten tuntuu ettei sekään riitä. Olen oppinut välttämään jonkun-nimeltämainitsemattoman-kunnon kuntoon pääsemisen, kun nukahtaminen on ollut vaikeata muutamana yönä vaikeaa, niin kropalle on annettu totaalilepoa/volyymia puolitettu tai muuten fiksuhkosti reagoitu, ettei treeni ole mennyt suurempaan alamäkeen. Tuplatreenipäivinä treenien välillä on aina aikaa 6-7 tuntia, joka taitaa olla aika optimaalinen. 

RAVINTO 2,5/5
Ehdottomasti kolmen pyhän heikoin lenkki, en minä muuten olisi +100 kiloinen lihava poju, melkein koko vuoden ammuin itseäni nilkkaan tällä osa-alueella. Olen todella paljon kuitenkin saanut siistittyä ruokaluija parempaan päin. Säännöllisyys, ruoan laatu, annosten koko etc, alkavat vihdoin olemaan _sinnepäin_. Turhaa rasvaa on viilailtu pois, hiilareita ei tule ihan paskimmista lähteistä... Opittavaa on ja minähän vielä jonakin vuonna opin.

LISÄRAVINTEET 3,5/5
Kurkusta menee alas päivittäin ZMA, omega-3 kolme kapselia, monivitamiini, d-vitsku.. Tarpeen vaatiessa löytyy kaliumia, c-vitamiinia, vihreää teetä, rasvanpolttajia, anti-salttia, msm, treenibuusteria kaikkea, jonka nappaamisen voi jotenkin perustella.

Jauhopuoli menee heikolla hapellla tai aika niukas valikoima. EAA+, BCAA, heraproteiini, MANIA!, protein pudding.. Ei kreaa, citrua, arginiinia, maltoa tai muita hömpötyksiä.. Aminohappojen nauttiminen treenin aikana on varmasti ollut suurin mullistus lisäravinnerintamalla, tuntuu oikeasti auttavan jaksamiseen etc, jos on pelkkää lumetta, niin eipä tuo haittaa. Heraa menee kaksi desiä per palkkari. Protein pudding on helpottanut paljon dieettaamista, välillä tulee mieletön makeanhimo, mutta sillä sen saa pois. Olen heikko, mutta onneksi heikoillekin on tällainen kehitelty. :)

En oikeastaan osaa kaivata muita tuotteita, mennään nyt näillä eteenpäin, tärkeimmät kuitenkin löytyy kaapista. 

NESTEYTYS VAPAA-AJALLA 5/5
Kolme känniä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, 9 kuukautta tipatonta. Okei, tunnustan yhden paukun se isä väänsi viime viikolla, mutta maailma ei todellakaan siihen kaadu. Ei tee mieli, ei maistu, ei kiinnosta. Kuningas alkoholi on saatanasta, kerran kuukauteen ehkä voisin kiskasta kännin aika puhtaalla omalla tunnolla, mutta kun alkoholijuomien jano on nollaa luokkaa, niin onhan tämä helppoa.

DIEETTAAMINEN 0/5
Jokaikinen tavoite jäi saavuttamatta. Suoraan sanottuna naurattaa, mutta marras-joulukuussa sain painon putoamaan paremmin kuin koskaan, eli olen aika luottavaisilla fiiliksillä että tulevana vuotena ei ainakaan paskemmin voi dieetata. Tankkailut dieettien aikoina ovat olleet KAUHEAA JÖÖTIÄ, liika on liikaa ja ei mitä tahansa paskaa voi vetää alas. Opin myös sen että ensin turhaa rasvansaantia viilata alas ja tarvittaessa hiilareita, eikä hiilarit nollaa ja rasvoja miten sattuu. 

BULKKI 6/5
Kertaakaan en ollut bulkilla, mutta aina välillä se paino huiteli ihan ihmeellisesti ihan ihmeellisille lukemille. Tähän lajiin löytyy lahjakkuutta ja työmoraalia, niin paljon että ihan vahingossa sitä on kai sitten muka bulkattu. Ensi vuonna bulkkauksen arvosana tulee tippumaan radikaalisti. :D

YLÄKROPPA 3,5/5
Treenit ovat fiksumpia, kovempia ja erikoistekniikoita koen lisäileväni suhteellisen järkevästi. Kehitys on ollut hyvää. Selän olen oppinut vihdoin ja viimein treenaamaan, ainakin sen verran että voin sanoa että vihdoin ja viimein se on leviämään ja paksuuntumaan päin. Rintatreenit ovat ihan itekseen alkaneet uppoamaan, käsille riittää kaikki fiksu heiluttelu ja punnertelu. Sivu- ja takaolkia olen oppinut treenaamaan ja etuolilta on otettu sopivasti rasitusta pois. So far so good. Aina on opittavaa, mutta kohti oikeaa tietä mennään.

ALAKROPPA 2,5/5
Liian monta skipattua treeniä, välillä ihan syystä ja välillä ei ihan niiin syystä. Kaikki tai ei mitään -ajattelu on vähitellen syntynyt jalkatreeneihin, puolivillasista treeneistä ei ole mitään hyötyä, jos haluaa jotakin hyötyä, niin on pyrittävä pimeälle puolelle. Etu- ja takareisien jakaminen omille treeneilleen on parantanut huomattavasti treenejä ja siten kehitystäkin. Kyykyn opettelu ja aloittelu oli varmaan yksi tärkeimmistä valaistumisesta, nykyisellä tekniikkalla OSUU JA UPPOAA. Jalkatreeneistä olen aina tykännyt ja välillä yrittänytkin kovasti tangon alla rimpuilla. Puolivillaset puhtaat paperit kuitenkin, lähes aina kun olen treenannut, niin voin sanoa että olen jonkin verran yrittänytkin.

VOIMA 4,5/5
Penkki 140kg -> 170kg, vaikka painoa on saatu juuri ja juuri alemmas pakerrattua tuskallisen hitaasti. Kyykky on paskalla tasolla, mutta olen luottavainen, tekniikka on luonnollinen ja superlahjakkaana kohta kyykätään kolmella sadalla kilolla... NOT, mutta suunta on varmasti ylöspäin. Maven sain hyvin nopeasti abouttirallaa 250kg kuntoon (oma optimistinen tavoite). Uskon että maveen löytyy eniten lahjakkuuta, ihan välitysten puitteissa. En ole ikinä mavetellut pitkiä aikajaksoja ja siellä täällä on ollut 2-3 kk taukoja. 

Olkapäille erityismaininta, koen että olkapäät on vahvimmat suhteessa muihin lihaksiin. Yleisellä tasolla: punnertelu vaffaa ja nykiminen astetta heikompaa.

LIHASKASVU 3,5/5
Todella vaikea mitata kiloissa tai muutenkaan sanoa juuta tai jaata, mutta kun pari kuvaa katsoo, niin onhan tässä nyt jotain sentään tapahtunut. Aika paljon saan kuulla kuittia siitä kuinka paljon olen kehittynyt viime aikoina, joten jos useampi on näkevinään jotain kasvua, niiiiii-in kai minä saan olettaa että pattia on tullut? Koitetaan nyt kiteyttää jotenkin järkevästi että ihan hyvin on tullut, mutta yhtään hitaampaa tahtia ei kärsi tulla. :D

BLOGIN PÄVITTELY 0/5
Jäätävä paskaa, ideoita on sisällön tuottoon, mutta ei vielä nappaa panostaminen tai laiskuus iskee väärään aikaan. Noi videot aika paljon pelastanu, mutta ei paljoa naurata. Helvetin moneen kertaa on tehnyt laittaa pillit pussiin. 

-----------------

Huomenna jatketaan tutulla paskalla blogipäivityksellä, mutta piakkoin juttua tämän vuoden tulevista seikkailusta!

2 kommenttia:

  1. LISÄRAVINTEET 3,5/5
    Kurkusta menee alas päivittäin ZMA, omega-3 kolme kapselia, monivitamiini, d-vitsku.. Tarpeen vaatiessa löytyy kaliumia, c-vitamiinia, vihreää teetä, rasvanpolttajia, anti-salttia, msm, treenibuusteria kaikkea, jonka nappaamisen voi jotenkin perustella.

    Jauhopuoli menee heikolla hapellla tai aika niukas valikoima. EAA+, BCAA, heraproteiini, MANIA!, protein pudding.. Ei kreaa, citrua, arginiinia, maltoa tai muita hömpötyksiä.. Aminohappojen nauttiminen treenin aikana on varmasti ollut suurin mullistus lisäravinnerintamalla, tuntuu oikeasti auttavan jaksamiseen etc, jos on pelkkää lumetta, niin eipä tuo haittaa. Heraa menee kaksi desiä per palkkari. Protein pudding on helpottanut paljon dieettaamista, välillä tulee mieletön makeanhimo, mutta sillä sen saa pois. Olen heikko, mutta onneksi heikoillekin on tällainen kehitelty. :)

    kreatiini ehkä yksi toimivimmista mitä tolla listalla on, ja sitä et käytä?

    VastaaPoista
  2. Mannisen kreapönttö on lojunut nurkissa vajaat viitisen vuotta, taitaa 2kg pönikästä olla joku 0,5-1kg jäljellä... Käytin sitä 1,5-2v en huomannut mitään eroa yhtään missään. Tai sitten tyhmä nuori kundi ei tajunnut. :)

    Kreatiini on tutkituin ja tutkitusti toimiva tuote, mutta en minä ainakaan kokenut sitä hyödylliseksi, ehkä pitäis taas yrittää.. Käytän todella paljon punaista lihaa ja punaisessa lihassa on kreatiinia jonkin verran, löytyiskö sieltä selitys. Ehkä, ehkä ei.

    VastaaPoista